0721 906 484 | doctordeparbrize@gmail.com | Drumul Binelui, nr. 184-190, Bucuresti, Sector 4
Doctor de parbrize, reparatii ciobituri, fisuri, Articole - Doctor de parbrize - 0721 906 484

Doctordeparbrize

La ce riscuri va expuneti cand conduceti cu parbrizul crapat?

parbrizcrapatIn zilele noastre, este o necesitate sa detinem un autoturism, iar din acest motiv, fiecare persoana care detine un permis de conducere, isi cauta o masina care sa faca fata nevoilor sale, si care sa se incadreze in bugetul sau.

Foarte multi dintre cei care detin un permis de conducere, mai ales tinerii teribilisti, odata ce isi cumpara (sau primesc) un autoturism, uita ca mai trebuie sa mearga cu masina din cand in cand in service pentru a verifica starea tehnica a acesteia.

Exista foarte multi astfel de conducatori auto, care neglijeaza si un parbriz ciobit sau fisurat, si care continua sa conduca in aceste conditii, riscand in cel mai fericit caz sa primeasca o amenda de la politie sau sa se aleaga cu certificatul de inmatriculare al masinii retras (daca au ghinionul de a fi opriti in trafic de catre un echipaj de la R.A.R).

Mai grav insa, o masina care prezinta probleme tehnice, sau care are parbrizul spart, poate provoca accidente mortale. In randurile care urmeaza, vom aborda acest subiect, si veti putea descoperi la ce riscuri va puteti expune atunci cand circulati cu masina, iar aceasta are parbrizul deteriorat.

Continuati sa cititi, pentru ca aceste informatii va vor prinde bine, si cu siguranta daca veti avea parbrizul crapat sau spart, veti sta de doua ori sa va ganditi inainte de a iesi cu masina in trafic.

De multe ori, este posibil sa fi condus cu un parbriz ciobit sau crapat. Poate ca n-ati avut timp sa duceti masina la un atelier de reparatii. Poate ati crezut ca nu este mare lucru; la urma urmei, puteti vedea in continuare si nu ar putea provoca niciun rau.

Important de stiut insa, este ca parbrizul autoturismului joaca un rol important in mentinerea structurii vehiculului.

Fie ca este vorba despre un punct de ciobitura mic din parbriz sau o fisura care pare sa creasca in fiecare zi, toate sunt potential periculoase. De fiecare data cand conduceti cu un parbriz crapat, nu doar ca va expuneti pe dvs., ci ii expuneti si pe oamenii din jurul dvs. in calea raului.

Sa intelegem importanta unui parbriz de masina si de ce conducerea vehiculului cu un parbriz crapat este un pericol pentru siguranta.

Functia unui parbriz

Un parbriz este format din trei straturi, o foaie de sticla laminata la exterior, un strat de sticla temperata la interior si un strat de plastic din polivinil butiric (PVB) sandwiched intre cele doua.

Aceste straturi sunt contopite folosind o autoclava pentru a face parbrizul clar, transparent si flexibil. Desi parbrizul poate fi rupt, este proiectat sa se dezintegreze in piese cu margini plictisitoare, spre deosebire de cioburile ascutite de sticla care pot provoca daune.

Sprijinirea plafonului (acoperisului)

Initial, masinile au prezentat stalpi de otel pentru a sprijini acoperisul. Odata cu evolutia tehnologica, parbrizul a fost proiectat sa fie responsabil pentru aceasta functie. Cu toate acestea, un parbriz crapat nu poate oferi suportul vertical, de care are nevoie acoperisul.

In caz de accident, este incapabil sa protejeze pasagerii, deoarece impactul accidentului se deplaseaza orizontal in intreaga masina, din cauza lipsei de stabilitate. Astfel, plafonul masinii prezinta un risc mai mare de a se prabusi si de a provoca daune severe.

Protectie

Un parbriz protejeaza pasagerii de mai multe elemente de mediu – vant, ploaie, lumina soarelui, zapada, insecte etc. Te tine departe de resturile care zboara pe parbrizul tau si le crapa. Camioanele grele sunt motivul principal pentru astfel de pietre zburatoare. Pentru a rezolva acest lucru, unele tari au comandat instalarea capacelor de incarcare pe toate modelele de camioane noi.

Un parbriz puternic este capabil sa absoarba impactul in cazul in care o piatra dintr-un camion cade pe acesta, sau in cazul unui accident de rasturnare. In plus, mentine stabilitatea structurala a masinii intr-o coliziune frontala. Fara un parbriz robust, riscati daune ireparabile ale masinii sau mai rau, vatamari si moarte.

Risc asociat cu un parbriz crapat

Acum ca am vazut importanta unui parbriz, hai sa parcurgem daunele pe care un parbriz fisurat le poate provoca vehiculului si dumneavoastra.

Spargere

Parbrizul masinii este supus unui risc mai mare de spargere in zone cu vreme imprevizibile. Schimbarile rapide de temperatura pot determina parbrizul sa se extinda si sa se contracte intr-o maniera instabila, lasandu-l mai predispusa la spargere.

Presiunea externa poate duce si la spargerea neasteptata a parbrizului. Grindina, rafale puternice de vant si ploaie sunt toti factorii care supun multa presiune.

Desi acest lucru se intampla si cu un parbriz normal, exista o sansa mai mare de spargere a parbrizului fisurat din cauza presiunii, deoarece stabilitatea sa este compromisa.

Desfasurarea nereusita a airbag-urilor

Un parbriz este responsabil pentru furnizarea de asistenta airbag-urilor. Cand un airbag este implementat, acesta se extinde spre exterior si parbrizul actioneaza ca un spatar pentru a oferi pasagerului suport de perna.

Un parbriz deteriorat nu poate suporta forta exploziva cu care se aplica un airbag, spulberandu-se astfel in bucati si daunand ocupantului.

Riscul de ejectie

In cazul unui accident in care pasagerul nu a fixat centura de siguranta, parbrizul actioneaza ca o bariera suplimentara de protectie si il impiedica sa fie aruncat in afara masinii. Pe de alta parte, un parbriz deteriorat nu are acelasi grad de rezistenta si nu va oferi protectie ocupantilor masinii.

Tineti cont asadar de toate cele discutate in articol, si reparati sau inlocuiti parbrizul la timp. Daca este posibila reparatia, cu siguranta costurile vor fi mai mici decat pentru inlocuire.

Pentru inlocuire, conteaza marca si modelul masinii, iar un pret parbriz Renault Clio, cu siguranta va fi mai mic decat un pret parbriz Audi A4, sau un pret Parbriz Bme Seria 3.

Pana la urma insa, indiferent de marca si modelul masinii, tineti cont de siguranta dvs. si a celor din jur, si nu circulati cu parbrizul fisurat sau spart.

Sursa: BuckEyeApp

Portofoliu reparatii parbrize